Priser

Porträtt

Bildspel

FaQ

Priset för porträttfoto är tvådelat:

 

Del 1 är tidsbaserad:

Jag tar med mig min utrustning och tar mig till er eller en gemensamt överenskommen plats. Startkostnad är 350 kr för den första timmen. Därefter debiterar jag 175 kr per påbörjad halvtimme. Jag räknar även med min restid och utgår då från Hornstull, Stockholm. Jag åker med SL om vi inte kommer överens om någonting annat.

 

Del 2 är bildbaserad:

 

5 bilder för 750: -

20 bilder för 2500 :-

 

Observera att dessa priser gäller för digital leverans. Om du vill få högkvalitativa utskrifter/montage/canvas/etc så löser jag såklart det också.

 

Efterbearbetning och moms ingår i alla priser ovan.

Resa som på rimligt vis kan genomföras med SL ingår.

Annars tillkommer en reseersättning med 30kr/mil. Jag utgår från Hornstull, Stockholm och i det fall jag behöver övernattning tillkommer även boende (dock ej inom rimlig restid från Stockholm eller Falun/Borlänge).

 

 

Specialporträtt … se länk.

 

Bilder för kommersiellt bruk, t.ex. företagshemsidor e.dyl. Kontakta mig för offert.

 

Om ni har några funderingar, tveka inte att höra av er.

david@davidsfoto.se

0731 800 384

 • Porträtt

  Klassiska porträtt efterfrågas ofta när man vill ha riktigt snygga bilder till sin facebookprofil eller hemsida, att rama in, ge bort till farmor eller varför inte till LinkedIn-profilen. De klassiska porträtten som finns under exempelbilderna nedan är fotade i min portabla studio.

  • Linkedin profilbilder - Sara & Lina

   Sara & Lina behövde profilbilder till Linkedin. Fotona togs hemma vid Saras köksbord. Jag hade med mig min portabla studio, men på plats visade det sig att det naturliga ljuset från fönstret var ljuvligt. Så blixtar med tillbehör fick stanna i väskan.

  • Linkedin profilbilder - Annie

   Här har vi tagit profilbilderAnnie, i min portabla studio .

  • Linkedin profilbilder - Mila

    

   Mila behövde ett representativt porträtt, både till Linkedin och till sitt jobb. Bilderna är tagna i Milas lägenhet i min portabla studio.

  • Personalpresentation - Keelr

   Grabbarna på Keelr behövde snygga bilder på medlemmarna i deras projektgrupp. Porträtten togs i min portabla studio, i ett lånat konferensrum. Rummet hade en karakteristisk väggmålning, som gav ett intressant uttryck i bilderna.

    

   Länk till Keelr

  • Personalpresentation - Zedcom

   Zedcom behövde enhetliga porträtt på sina anställda. Bilderna är tagna på Zedcoms kontor, i min portabla studio.

   Länk till Zedcoms hemsida

  • Personalpresentation - Advokatfirman Lorenius & Partners

   Advokatfirman Lorenius & Partners behövde bilder till sin nya hemsida. Både porträtt, interiör, exteriör och generiska bilder. Porträtten togs på deras kontor i min portabla studio. Exteriören fotograferades från en fastighet tvärs över gatan. Interiör & generiska bilder togs på plats på deras kontor.

   Länk till Lorenius & Partners

  • Personalpresentation - Advokatfirman Suzanne Johansson

   Advokatfirman Suzanne Johansson behövde bilder till sin nya hemsida. Främst porträtt men även ett par generiska bilder. Porträtten togs på deras kontor i min portabla studio.

    

   Länk till Advokatfirman Suzanne Johansson

 • Miljöporträtt

  Om du inte vill ha ett klassiskt porträtt utan istället vill få snygga bilder på dig själv (dina vänner, familj, kollegor, anställda etc.) i en specifik miljö eller med rekvisita så är det miljöporträtt vi pratar om. Här kan man tex göra porträttbilder på sina barn under en höstdag, eller få bilder på sig själv med sitt favoritinstrument i sin hemmastudio. Miljöporträtt handlar om att göra omgivningen och inramningen lite mer personlig än vad de klassiska porträtten är.

  • Författarporträtt - Annah Nozlin

   Författaren Annah Nozlin behövde bilder på sig själv i en miljö som representerar den fantasyvärld som målas upp i hennes böcker. Bilderna togs i skogen i närheten av hennes föräldrahem i Falun.

  • Musiker med instrument

   Mila är musiker och behövde bilder som speglar detta. Hon tog med sin gitarr så gick vi ner till Reimersholme precis efter solnedgången. Vi fick till ett par riktigt stämningsfulla porträtt.

  • Sångare i snö

   Mila inte bara spelar, hon sjunger också. För att fånga detta effektfullt och levande så tog vi med oss en studiomikrofon på stativ och gick ut på Långholmen i Stockholm. Till hjälp fick vi en inramning av fallande snö, en av dito inlindad stad och natur. Samt en kall vintersol som lyste fram mellan molnen. Tillsammans med Milas egna utstrålning fick vi till livfulla bilder som porträtterar Mila som artist.

  • Höstporträtt

   För att fånga stämningsfulla höstbilder gick vi till Karlbergs gård på Långholmen, Stockholm, en solig dag i Oktober. Där Färgades träden i varma färger, på marken låg höstlöven i en jämn matta lockandes till lek och fina bilder.

  • Vinterporträtt

   Kalla vinterdagar kan ge en underbar fond för porträttbilder. De ger ett mjukt ljus för på vintern är det skymningsljus hela dagen. Snötyngda bakgrunder, och med lite tur ett lätt snöfall i förgrunden kan göra underverk. Här är några bilder av Sennita på Skinnarviksberget - Södermalm, Stockholm. Dock utan snöfall i förgrunden...

  • Vinterporträtt i medeltidskläder

   Mila tog på sig sina kläder från sommarens medeltidsvecka i Visby.  Och som nämnts tidigare så kan kalla vinterdagar ge en underbar fond för porträttbilder. De ger ett mjukt ljus, på vintern är det skymningsljus hela dagen. Snötyngda bakgrunder, och med lite tur ett lätt snöfall i förgrunden kan göra underverk. Bilderna blev jättebra.

    

   Om ni är intresserade av mer bilder med lite mer fantasirika inslag. Eller ville se hela denna fotosessionen med Mila. Kolla in min andra sida; Drömmar om ragnarök - Fiction photo.

  • Yrkesporträtt - Brandmän

   För att få levande porträtt som verkligen visar vem en person är, finns det få saker som är bättre än att följa dem i deras vardag. Här har jag följt ett par brandmansstudenter under ett par dagar.

    

   Porträtt på Brandmanstudenter

  • Yrkesporträtt - Installatörer

   Jag följde Zedcoms fiberinstallatörer under två halvdagar. Få sätt är lika bra om man vill fånga porträtt på människor i deras naturliga miljö.

    

   Länk till Zedcom

    

   Fältporträtt på Zedcoms installatörer.

 • Familjeporträtt

  Graviditetstiden går fruktansvärt fort. Ena dagen märks ingenting nästa undrar du hur stor det är möjligt att bli. Sen är det över. Jag hjälper er med bilder på en tid som kommer vara ett minne för livet.

   

  En nyföding växer så snabbt. I början är inte den ena månaden den andra lik. Jag hjälper er gärna att fånga er guldklimp både de första dagarna/månaderna liksom er lille parvel när hen precis börjat gå eller sista sommaren före skolan.

  • Gravid

   Therese var gravid medan hon och Anders renoverade sitt hus. Här har vi tagit bilder för att för föreviga minnet av vintern de hade byggkaos och väntade på sin son. Bilderna togs i December, ett par veckor före barnets nedkomst, och vintersolen ger ett fantastiskt ljus in i byggröran.

  • Nyfödd

   Edwin, nästan 1 månad gammal. Det gäller att passa på medan hela handen täcker halva pappas tumme. Bilderna är tagna i min portabla studio.

 • Djurporträtt

  Ett bra porträtt på er hund, katt eller varför inte orm, är både ett fint minne för dig själv och en fin present till älsklingens andra hussar/mattar.

  Berta & Assars husse behövde en julklapp till deras matte. I solnedgången två dagar före julafton tog vi fina bilder i Kronobergsparken, Stockholm.

 • Specialporträtt

  Vill du ha lite annorlunda porträtt? Porträtt med lite drag, attityd och känsla. Kika in på min andra, lite fantasirikare, sida: drömmaromragarök.se

   

  Bilder härifrån passar alldeles lysande på möhippan/svensexan. Eller varför inte ge bort en annorlunda fotosession...

Hur många bilder får jag?

Se fliken"priser".

 

Får jag själv publicera bilderna som jag har köpt?

Ja, det får du, men bara så länge du gör det för privat bruk eller har mitt skriftliga tillstånd. Glöm inte att uppge mig som fotograf.

 

Vad gör du själv med bilderna?

Om vi inte kommer överens om någonting annat så förbehåller jag mig rätten att få använda ett urval av bilderna på min sida som referensmaterial.

 

Får jag själv efterredigera bilderna?

Nej. Detta eftersom jag själv vill stå för och ha kontroll på resultatet. Har du åsikter eller önskemål på efterbearbetningen så ta gärna upp det så löser jag det!

Facebook

Kontakt:

+46 731 800 384

 

david@davidsfoto.se

 

facebook.com/asplund

All photos copyright© David Asplund | david@davidsfoto.se | +46731 800 384 | godkänd för F-skatt