Välkommen. Roligt att du har hittat hit. Jag heter David Asplund och arbetar som fotograf. Jag arbetar både på uppdrag av privatpersoner, företag, föreningar och organisationer, men även för mig själv och mina egna konstprojekt. Jag utgår ifrån Stockholm, men reser även runt om i Sverige och världen för mina fotouppdrag.

 

Jag har arbetat med många olika typer av foto. Allt i från klassisk bröllopsfotografering och porträttfoto till konsertfoto och dokumentärt. Jag har åkt som turnéfotograf på Europa-turné med ett större rockband, jag har tagit hundporträtt, fotat rökdykare, barnbilder och soldater på övning. Inget uppdrag har varit det andra likt. När jag arbetar så är det viktigaste att fånga bilden rätt i kameran, men jag jobbar även med efterbehandling av mina foton för att tillse att känslan från fototillfället och min vision är det som gestaltas i slutresultatet.

 

Jag älskar att fånga ögonblick i den väderlek som råder för tillfället. Jag har tagit bröllopsbilder i kyrkor, på slott & herrgårdar, ute till havs, i skogen, på sommaren, på våren, på hösten & på vintern. I alla typer av väderförhållanden. Faktiskt så kan ett väder som spontant känns tråkigare än en solig dag vara en fantastisk förutsättning för otroliga bilder. En stark vindpust som river i en bröllopsklänning kan ge en känsla och en rörelse i bilden och skapa en unik känsla av liv. Likaså kan en regn ge förutsättningar för rörelser, miner och skratt som är underbara att spara på bild. Regnet kan dessutom ge någonting extra till bilderna, genom att tillföra en extra dimension både i förgrund och bakgrund. Jag försöker med andra ord alltid fånga liv i bilderna och försöker utnyttja alla förutsättningar som finns för att fånga de där unika ögonblicken som bara dyker upp just här och just nu.

Jag arbetar självklart på ett personligt sätt och vill gärna träffa dig först och få en bild av vad du ser framför dig och hur du ser på uppdraget och vad du ser fram emot i fotograferingen. Det ger en utgångspunkt. Sen får tillfälligheterna styra, jag följer och jobbar med det som sker.

 

Kika gärna runt på sidan och titta på det urval av bilder jag har lagt upp. Ibland talar bilderna för sig själv, men ibland har jag också lagt till en liten kommentar med mina egna tankar om uppdraget, förhållandena eller resultatet.

 

Vi ses!

PS. Jag är godkänd för F-skatt. DS.

 

Facebook

Kontakt:

+46 731 800 384

 

david@davidsfoto.se

 

facebook.com/asplund

All photos copyright© David Asplund | david@davidsfoto.se | +46731 800 384 | godkänd för F-skatt