Bil.darkiv

Referenser

Kontakt

Bildspel

 • Livebilder

  Det är något speciellt med bra foton från en livespelning. Jag har stor vana av att både jobba med band uppe på scen liksom att stå i scendiket, med och utan pyroteknik. Här nedan följer ett urval av gig som jag plåtat.

  • Sabaton - World War Tour

   Hösten 2010 åkte jag med Sabaton på Europaturné. Ett femtiotal spelställen hann vi med. Här är mina bilder från den resan.

  • Mimikry - Debaser Slussen

   I mars 2012 spelade Mimikry på ett varmt och svettigt Debaser slussen. De ville ha livebilder, och jag fick uppdraget att dokumentera deras spelning.

  • Raubtier - Klubben, Fryshuset

   På uppdrag av rocksverige.se fotade jag 2012 Raubtier när de spelade på Fryshusets lilla scen - Klubben.

  • Sabaton - Arenan, Fryshuset

   När Sabaton i Oktober 2012 stod på Fryshusets stora scen och även fick ta emot en dubbel guldskiva för sin"Carolus Rex", så var jag självklart på plats på scen med dem.

    

  • Sabaton -  Gröna Lund

   En av de häftigaste scener att fota från, som jag fått äran att jobba på, måste vara stora scenen på Gröna Lund. Så när Sabaton spelade där 2013 så var jag självklart där tillsammans med dem.

  • Rockstad Falun

   På uppdrag av Rockstad Falun - Hårdrocksfestivalen i Falun - har jag åren 2009-2013 dokumenterat festivalen.

    

   Mina foton från 2012

   Mina foton från 2013

 • Promobilder

  Pressmaterial, facebookbilder, bilder till hemsida eller skivomslag. Jag löser det mesta! Här nedan finner ni ett par exempel!

  • Musiker med instrument

   Mila är musiker och behövde bilder som speglar detta. Hon tog med sin gitarr så gick vi ner till Reimersholme precis efter solnedgången. Vi fick till ett par riktigt stämningsfulla porträtt.

  • Trummis

   Daniel Mullback  (Sabaton, Ciwil War) behövde bilder till sin sponsor, trumstockstillverkaren Wincent. Vi tog ett par bilder vid hans trumset när det var riggat på scen inför gig.

  • Sångare i snö

   Mila inte bara spelar, hon sjunger också. För att fånga detta effektfullt och levande så tog vi med oss en studiomikrofon på stativ och gick ut på Långholmen i Stockholm. Till hjälp fick vi en inramning av fallande snö, en av dito inlindad stad och natur. Samt en kall vintersol som lyste fram mellan molnen. Tillsammans med Milas egna utstrålning fick vi till livfulla bilder som porträtterar Mila som artist.

 • Specialporträtt

  Vill du tänka lite annorlunda? Bilder med lite drag, attityd och känsla. Kika in på min andra, lite fantasirikare, sida: drömmaromragarök.se

   

2005 fotograferade jag min första konsert, Sahara Hotnights spelade på Kåren vid KTH. Sedan dess har jag hunnit en hel del. Jag har fotograferat åt band, festivaler och tidningar. Jag har åkt som turnéfotograf, haft mina bilder på både skivkonvolut och i booklets. Samt trängts framför scen med andra fotografer ett otal gånger.

 

Som deras fotograf, har turnérat med Sabaton två vändor.  Mina bilder åtrerfinns i bookleten till skivan "World War Live". Jag har fotograferat omslaget på Mimikrys skiva "Monster" och baksidan på deras EP "Jag blöder lika mycket som du". Och mina bilder återfinns i bookleten på Dökötts skiva "best of dökött"

 

Från scendiket har jag bland andra fotograferat: Concrete Soceity, Sahara Hotnights, Alice in videoland, Sabaton, Petter, I'm from barcelona, The Allies, Sharon, Alice Cooper, Anna Ternheim, Backyard Babies, Bo Kaspers orkester, Charta 77, Hammerfall, Iggy Pop, Mustasch, Dia Psalma, Snook, The Sounds, Mimikry, Panzer Princes, Skyride, Bullet, Matilda Mörk,Raubtier, Imber, H.E.A.T, The Unguided, Marylin Mansson, Rob Zombie, Dregen, Slash, Svenne Rubins, Sonic Syndicate, John Lindberg Trio, Gamma Ray, Crucified Barbara, The Poodles, Bourbon Boys, Pretty Maids, Ale Storm, Billion dollar babies, Freedom Call, Sparsanza, Pain,  Van Canto, Deals Death, Eluveitie, Danko Jones, D.A.D, Sister Sin, Crimson Glory, Korpiklaani, Tuurisias, Moonspell, Delain, Epica, Helloween, Dark Funeral, Amaranthe.

 

 

 

Skickar formuläret…

Servern påträffade ett fel.

Formuläret togs emot.

Du kan även nå mig på:

david@davidsfoto.se

+46731800384

 

Ingenting är omöjligt!

 

Hör av er om ni är intresserade av livebilder, promobilder eller vad det kan tänkas vara. Jag är öppen för det mesta, och priset beror helt på vad ni vill ha, och  på mina möjligheter att utvecklas.

Facebook

Kontakt:

+46 731 800 384

 

david@davidsfoto.se

 

facebook.com/asplund