Hur går det till

Arkiv

Priser

FaQ

Bildspel

Hur man vill att sitt bröllop skall vara är väldigt individuellt och inget bröllop är det andra likt. Vissa viger sig borgligt  i stadsmiljö med enbart ett fåtal vittnen och gäster, andra väljer att ha stora bröllop med många gäster i lantliga miljöer.

 

För att föreviga denna speciella dag på bästa sätt så är det väldigt viktigt att vi först ses och att ni berättar vad ni har tänkt er med dagen och hur ni vill att det ska vara. Vilken känsla vill ni förmedla, var ni kommer att vara, hur ni kommer röra er över dagen och så vidare. Då kommer jag ha en bild av vilka ni är och vilka ramar jag har att jobba med. På bröllopsdagen kommer jag agera på spontaniteter och tillfälligheter för att fånga de bästa och mest minnesvärda situationerna.

 

Det finns många olika upplägg för bröllopsfotografering. Det kan handla om en av följande delar, ett urval av dem, eller allihop: Förberedelser inför vigsel (hos frisören, sminkning, påklädning osv), porträttbilder, vigsel, mingelbilder, middag, dans och fest.

 

När vi fotat färdigt tillsammans tar jag med mig resultatet, går själv igenom det och väljer ut de bästa bilderna. Därefter börjar efterbearbetningen. När jag redigerar bilderna arbetar jag med exponering, kontrast, vitbalans och gör småfixar i bilderna. Det handlar  inte om någon överdriven redigering av bilderna.

 

Slutresultatet får du i digitalt format och möjlighet finns naturligtvis också till att köpa till utskrift på canvas, specifika förstoringar eller beställ tex en fotobok/fotoböcker eller en kalender.

 • Lisa & Gustav 9/1

  Dagen då Lisa och Gustav gifte sig vid Falu gruva var det strålande sol i kombination av ymnigt snöfall. I -12°C fotograferade jag det underbara brudparet och dess härliga entourage.

 • Sofia & Ove 8/8

  Sofia och Ove vigdes en Augustidag i Östra Ryds kyrka. Innan vigseln tog vi porträtt på kanten av Göta kanal. På vägen från vigseln stannade vi till vid Hällerstadssjön, och tog ett par bilder. Både med den stiliga brudskjutsen och den vackra sjön!

 • Linda & Henrik 4/7

  Linda och Henrik gifte sig i Sundborns kyrka, en lördag med Juli månads ända riktiga sommarväder. Bröllopsdagen fortsatte sedan med middag och dans på Haganäs i Ornäs.

   

  Porträtten togs vid Sundborns kyrka direkt efter vigseln, på Haganäs före middagen och i solnedgången.

 • Clara & Love 30/4

  Clara & Love gifte sig en valborgsmässoafton där hotet om regn låg tungt i luften. Vigseln stod i Stora Tuna kyrka, och vi undkom regnet under tiden bröllopsporträtten togs i den närliggande Frostbrunnsdalen.

 • Maria & Jonatan 4/10

  Maria & Jonatan vigdes i Kungsholms kyrka, Stockholm, en härlig höstdag i början av Oktober. Före vigseln så tog jag deras bröllopsporträtt vid Carlshälls gård på Långholmen.

 • Ylva & Fredrik 20/9

  Ylva & Fredrik gifte sig på årets sista varma dag.

   

  Vigseln stod i Sofia Kyrka på Södermalm i Stockholm. Innan vigseln så tog vi porträttbilder i anslutning till kyrkan. Bröllopsfesten hade de senare på Teaterskeppet, ombord så tog vi fler porträtt & mingelbilder.

 • Jenny & Martin 30/8

  Jenny & Martin gifte sig en sensommardag, vigsel ägde rum vid Enskede värdshus.

   

  Vi fotade bröllopsporträtt på klippor och strandpromenad i vackra Vinterviken. Samt i ruinerna efter Alfred Nobels provsprängningsanläggningar. Jag dokumenterade även  vigselceremonin på värdshusets gårdsplan.

 • Mikaela & Mikael 9/8

  Mikaela & Mikael vigdes en strålande högsommardag på Lidö i Roslagen.

   

  Vi tog bröllopsporträtt på stranden och fotade gruppbilder på trappen till Lidö herrgårds gamla rotunda. Jag dokumenterade även vigseln i en lund vid vattnet. Samt brudskålen på bryggan där Dr. Alban och Ankie Bagger gjorde en överraskningsvisit och rev av ett par låtar.

 • Lisa & Christian 12/7

  Lisa & Christians bröllop stod i utkanterna av Falun en varm Julidag.

   

  Mitt uppdrag började på morgonen med att bevaka sminkning, håruppsättning och påklädning. Porträtt togs vid Ornässtugan (där självaste Gustav Vasa gjorde en legendarisk rymning).  Dagen fortsatte med vigsel i kokheta Sundborns kyrka, kyrkbåtsrodd på Sundbornsån och fest i Karlsbyheden. Där jag för att ta en gruppbild fick klättra halvvägs upp i en av bandyplanens lyktstolpar.

   

  En mycket lyckad dag med ett vackert brudpar, glada människor, strålande väder & många fina foton!

 • Sandra & Fredrik 31/5

  Sandra & Fredrik vigdes i Segersta kyrka, Hälsingland, en mulen och blåsig dag i slutet på Maj. Bröllopsporträtt togs i kyrkans närhet, bland annat på den gamla stålbron över Ljusnan. Jag dokumenterade även vigsel samt tog ett par bilder på bröllopsfesten. Ljuset var helt magiskt när solens sista strålar speglades i älven och dränkte festlokalen i ett gyllene skimmer.

 • Veronika & Patrik 12/4

  Veronika & Patrik vigdes i Stockholms Stadshus en lördag i april. Fotograferingen ägde rum på och kring borggården och på Stadshuskajen. Jag dokumenterade även vigselceremonin inne i Stadshuset.

   

  Det var en fin och något blåsig dag och tiden på året gjorde att vi lyckades undvika de största turistgrupperna och det var därmed enklare att få relativt rena bakgrunder.

 • Susanne & Tomas 8/3

  Susanne & Tomas gifte sig en dag i mars. Det var en solig och blåsig vårdag, vigseln ägde rum i Allhelgonakyrkan på Södermalm i Stockholm

   

  Vi fotade porträtt vid Årstavikens norra strand, i de korta luckor som uppstod i horderna av helgflanörer. Det togs även porträtt vid en närliggande övergiven och öde järnväg med tillhörande tunnel. Jag följde med och fotograferade i brudskjutsen. Foton togs både inuti och utanför bilen på en färd som gjorde stopp på såväl Långholmen som Skeppsholmen.

   

 • Martina & Daniel 28/7

  Martina & Daniel gifte sig vid g:a Stabergs bergsmansgård en dag med byigt regn.

   

  Uppdraget bestod i att dokumentera förberedelser på förmiddagen, följa vigseln på bergsmansgården ta bröllopsporträtt i den tillhörande barockträdgården. Samt bevaka middag och festligheter på frimurarnas fina sekelskiftesvilla.

   

  Regnet ger grönskan en extra fräshör och skapar intressanta detaljer.

   

   

 • Rebecca & Jan 17/8

  Rebecca & Jan gifte sig i Uppsala g:a Kyrka. En mycket blåsig och molnig sensommardag, molnen formligen stormade fram över himlen.

   

  Uppdraget bestod i att dokumentera vigseln i kyrkan. Och att ta bröllopsporträtt, dessa togs i direkt anslutning till kyrkan men framför allt vid och på närliggande Uppsala högar. Jag följde även med brudparet hem när de gömde sig vid gästernas ankomst, och tog där några spontana porträtt.

   

  Det blåsiga vädret gjorde att det blev liv i bilderna. Hår och klänning rör sig i vinden, det skapade även en del spontana situationer och leenden som inte hade uppstått annars.

 • Christine & Martin 1/10

  Christine & Martin vigdes i Rättviks kyrka en solig höstdag.

   

  Uppdraget bestod i att dokumentera hela bröllopsdagen. Från besök hos frisören i arla morgonstuden, via smink och påklädning hemma till vigsel och fest. Vi spenderade även cirka  två timmar med att fota bröllopsporträtt runtom i Rättvik, bl.a. på olika utkiksplatser och i skogen tillsammans med en vit häst.

   

  Det var en strålande solig höstdag som verkligen visade upp hösten med sina färger från sin allra bästa sida. Skogen formligen sprakade av varma färger, det var som om den stod i brand.

 • Marie & Filip 20/7

  Marie & Filip gifte sig i Sundborns kyrka i Dalarna.

   

  Bröllopsporträtten togs i naturen vid brudens föräldrahem. Några av bilderna togs på en stig skogen, medan andra togs togs på Sundbornsån från en följebåt som roddes av brudens far.

   

  Det var en sommardag med växlande molnighet. Ett stiligt och glatt bröllopspar i kombination med skog och vatten gav mycket levande bilder.

   

 • Sara & Johan 1/9

  Sara & Johan vigdes ombord på ångfartyget Enköping.

   

  Mitt uppdrag under dagen var att dokumentera vigseln ombord och ta bröllopsporträtt både på och vid fartyget, liksom i bröllopssviten.

   

  Det var en mulen och regnig dag vilket bidrog till en karaktärsfull himmel och ett mycket fint ljus genom fönstren på hotellet.

   

 • Linda & Russ 16/5

  Linda & Russ vigdes på Amberley castle -Sussex. England.

   

  Enligt brudparets önskemål dokumenterade jag hela dagen. Följde dem under förberedelser, vigsel, mingel och fest. Bröllopsporträtten togs på slottets borggård.

   

  Det var en varm och solig sommardag med lite moln framåt eftermiddagen, vilket gav variation i bilderna.

   

 • Anna & Joel 9/6

  Anna & Joel vigdes i en kyrka på Värmdö.

   

  Mitt uppdrag bestod i att ta bröllopsporträtt och även att dokumentera festligheterna efter vigseln. Porträtten togs strax innan vigseln i den vid kyrkan kringliggande naturen.

   

  Det var en dag med växlande molnighet och vi passade på att ta bilderna medan det var mulet för att undvika det hårda ljuset som solen kan ge.

 • Karin & Pierre 24/3

  Karin & Pierre gifte sig i Stockholms stadshus.

   

  Uppdraget bestod i att fånga fina bröllopsporträtt ute på stadshusets borggård och kaj. Och även ta ett par snabba bilder, under den två minuter långa vigselakten.

   

  Solnedgången ger ett mycket vackert ljus över Stockholm och brudpar.

 • Linda & Anders 20/8

  Linda & Anders gifte sig i en kyrka i Roslagen.

   

  Bröllopsporträtten är tagna i trädgården till den herrgård där bröllopsfesten stod. Jag bevakade även vigsel, middag och dans in på småtimmarna.

   

  Regnet öste ner hela dagen, vilket gav ett väldigt fint ljus och en alldeles särskild känsla och ton i bilderna.

   

 • Johanna & Christer 11/5

  Johanna & Christer vigdes i Seglora kyrka på Skansen,  Stockholm.

   

  Mitt uppdrag var under denna dag att följa brudparet från en porträttsession på Skansen via vigsel, till den efterföljande festen på Solliden.

   

  Ett bröllop med många gäster, vilket gav liv i både gruppbilder och dans.

   

   

 • Helena & Erik 24/4

  Helena & Erik vigdes i Solna kyrka.

   

  Detta var ett uppdrag då jag hade äran att följa brudparet under en stor del av dagen, med bröllopsporträtt, vigsel och efterföljande fest

   

  Bröllopsporträtten togs på Kungliga Tekniska Högskolan, då ännu inga vårblommor slagit ut. Det var dock en pampig miljö, som lämpade sig väl för stiliga bilder.

 • Sara & Niko 23/8

  Sara & Niko vigdes i lusthuset på Haganäs i Ornäs, Dalarna.

   

  Mitt uppdrag bestod i att ta bröllopsporträtten och dessutom fotografera brudpar och gäster under middag och fest.

   

  Porträtten togs på Haganäs, Vi använde oss av bryggor för att få med en reflektion av brudparet i sjöns yta. Vi smet även ut under en paus i middagen för att ta porträtt precis när solen försvann bakom träden på andra sidan sjön

 • Sofie & Gabriel 14/7

  Sofie & Gabriel gifte sig i Sunborns kyrka.

   

  Jag var vid detta bröllop ansvarig för bevakning av såväl vigsel som fest.

   

  Festen hölls i en gammal lada som byggts om till loge, vilket gav en fin inramning till festligheterna.

   

 • Kristina & Sven 16/5

  Kristina & Sven vigdes i Vika kyrka.

   

  Mitt uppdrag bestod i att fotografera vigseln i kyrkan, bröllopsporträtt vid Rankhyttans herrgård samt dokumentera efterföljande middag och fest.

 • Hanna & Björn 7/6

  Hanna & Björn gifte sig i Stora Tuna kyrka, Borlänge.

   

  Vid detta bröllop hade jag ansvar för vigselbevakning och dokumentation av festligheter.

   

   

Prissättningen varierar med hur många moment jag är med på och hur stor del av dagen jag är med er. Men nedan följer en lista med riktlinjer på prissättningen:

 

Fotografering vigsel, ca 1h deltagande. 30 högupplösta foton:

5 000:-

 

Porträttfotografering brudpar, ca 1h deltagande. 30 högupplösta foton:

5 000: -

 

Porträttfotografering & fotografering vigsel, ca 3h deltagande var av fotografering ca 2h. 70 högupplösta foton:

7 500: -

 

Bröllopsporträtt, vigselbevakning, mingel, middag, ca 8h. 150 högupplösta foton (exempelvis: från 13:00- 21:00):

12 000:-

 

Deltagande under hela bröllopsdagen, från frisören i ottan till sista gästen lämnar festen. Minst 200 högupplösta foton (exempelvis från 08:00 till 05:30):

18 000:-

 

Möhippor/Svensexor :

Exempelupplägg. 1-1,5 timmes deltagande, temafoto alternativt porträtt med en fotokalender som resultat:

2 500: -

 

Minst ett möte innan ingår, helst öga mot öga men åtminstone över telefon. Efterbearbetning ingår alltid. Om vi inte kommer överens om annat, så levereras bilder digitalt.

Reseersättning med 30kr/10km tillkommer. Jag utgår från Tungelsta, Haninge. I det fall jag behöver övernattning, tillkommer även boende. (Ej inom rimlig restid från Stockholm eller Falun/Borlänge)

Alla priser är inklusive moms.

Hur många bilder får vi?

Se fliken"priser".

 

Får vi själva publicera bilderna som vi har köpt?

Ja, det får ni, men bara så länge ni gör det för privat bruk eller har mitt skriftliga tillstånd. Glöm inte att uppge mig som fotograf.

 

Vad gör du själv med bilderna?

Om vi inte kommer överens om någonting annat så förbehåller jag mig rätten att få använda ett urval av bilderna på min sida som referensmaterial.

 

Får jag själv efterredigera bilderna?

Nej. Detta eftersom jag själv vill stå för och ha kontroll på resultatet. Har du åsikter eller önskemål på efterbearbetningen så ta gärna upp det så löser jag det!

Facebook

Kontakt:

+46 731 800 384

 

david@davidsfoto.se

 

facebook.com/asplund

All photos copyright© David Asplund | david@davidsfoto.se | +46731 800 384 | godkänd för F-skatt